Så lite lagningsobjekt…

Regnet öser ner och vinden viner, man skulle kunna tro att det är höst och inte i början av juli! Blev i alla fall en liten loppis-tur mellan skurarna, tyvärr inga roliga smycken men en ljusstake och en pall följde i alla fall med hem. Jag har sett den där ljusstaken förut men vet inte varifrån den kommer eller riktigt hur gammal – tyckte mest det var fin. Pallen ska stå i hallen för att sitta på när man tar av/på skorna för dem som behöver.  

Jag fick med en hel del lagningsobjekt i lådan från England, en del lättare, andra svårare.

Ett sånt här projekt, ett armband som saknar en enda pärla, kan man tycka är en enkel uppgift. Själva lagningen är ju inte svår, bara lite lim, men det knepiga är att det inte går att laga förrän jag hittar just en sån här pärla just i den storleken. Det innebär att armbandet kan bo hos mig väääldigt länge innan det blir lagat.

Den här fina svanen däremot fixade jag direkt, hon hade ”bara” tappat sitt öga och det kunde egentligen ersättas med vilken färg som helst. Det enda var att hitta en lagom stor sten i ”skrot-lagret”. Det fick bli en röd sten, det blev bra tycker jag.

Tre art deco-smycken som behöver nya stenar. Knepigast kommer det otroligt vackra halsbandet med markasiter bli, vet inte riktigt vad som ska sitta där i mitten. Det får jag nog ägna lite efterforskningar åt. Även clips-broschen kan vara lite svår, det är markasiter som saknas och det har jag inga liggande. Får fundera om jag ska ersätta dem med andra stenar.

20200704_160230

Och så en hel hög som jag inte gått igenom än…

 

 

 

5 reaktioner på ”Så lite lagningsobjekt…

 1. Läser din blogg med stor behållning och mycket intresse. Roligt att lära sig mer! Ser också fram emot en bok så småningom. Numera ratar jag inte plastsmycken per automatik när jag gräver i loppiskorgarna, utan känner, tänker och undersöker.

  Iallafall så har jag en del av ett halsband som jag undrar om du skulle vilja ha – ett silhuetthänge föreställande ett par under några träd. (Köpte delar av en tants smyckeskrin, hon var född 1920). Inget märkvärdigt tror jag, men ganska säker på att det är hyggligt tidig plast. Och du kanske antingen har glädje av det eller kan placera det.

  Jag postar det till dig om du vill ha det!
  Hälsar Miriam

  Gilla

 2. Måste säga att din blogg är så underbar att bläddra och läsa i! Älskar och samlar ju själv på gamla smycken och har lagat och fixat med en del som blivit riktiga favoriter. 🙂 om jag får gissa så har det nog suttit en pärla i markasithalsbandet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s