Bakgrund om mig och Helensjoyeria

Livet tog en ny vändning när min rygg bestämde sig för att ge upp hoppet… Jag kan inte stå eller sitta långa stunder i taget och har ständig värk. Men jag bestämde mig för att det jag kan göra ska i alla fall vara roligt!

Inget ont som inte har något gott med sig, jag insåg att kreativt skapande kunde vara smärtlindrande, att sjunka in i något och för en stund ”glömma” värken. Tack vare detta hittade jag tillbaka till mitt skapande och min kreativitet som hade fått stå tillbaka för alla roliga jobb. Nu är snarare problemet att jag inte rent fysiskt kan göra allt jag vill!

Jag är road av en hel massa saker men smycken och olika hantverk ligger högt upp på listan. Jag samlar äldre plastsmycken och försöker hålla huvudet igång med att lära mig så mycket det går, läsa och studera smycken i böcker och på plattan går ju utmärkt att göra liggande på soffan. Det var också ett av skälen att jag började blogga, både att spara det jag successivt lär mig och att det går utmärkt att göra liggande.

När jag kan sitta en stund gör jag egna smycken av gamla söndriga smycken, knappar och lite annat smått och gott (återbruk!). Jag virkar, stickar och syr. Jag har inrett ett hobbyrum där allt kan ligga framme så jag kan sätta mig en stund lite då och då. Det går i perioder hur mycket jag orkar göra, beror ju helt på den fysiska statusen.

Varför Helensjoyeria?

Joyeria är spanska och betyder bijouteri men jag tycker också att det är ett trevligt ord som låter ”roligheter”, alltså Helens roligheter – helt enkelt det jag tycker är kul!

Bloggen handlar framför allt om äldre smycken, både allmänt och om plastsmycken (och min samling). Jag använder bloggen till att i mångt och mycket spara det jag lär mig, jag hoppas att du också lär dig lite på vägen!

Förutom äldre smycken skriver jag om mitt skapande, mina egna smycken men också allt annat hantverk jag i perioder ägnar mig åt. Jag ägnar mig gärna åt återbruk och recycling i olika former, använda söndriga saker men också hitta nya användningsområden åt saker som helt enkelt inte används längre.