Köpt roliga örhängen

Och så lite annat också förstås… Hittade så roliga örhängen på Tradera, aldrig sett dessa förut med pelikanerna på. Tror att de hör hemma någonstans 50/60-tal.

 

Sedan hittade jag ett vackert set i lucite/thermoplastic (som det ofta kallas i USA och England) med halsband, armband och örhängen. I stort sett allt i den här stilen, finns ett antal olika varianter, är 50/60-tal, mestadels 50-tal.

2017-04-27 10.44.29

Lite broscher har det också blivit, de har jag inte synat närmare ännu. Mest spänd är jag på pudeln, den känns som att den skulle kunna vara rätt gammal. Även den ursöta hunden längst ner till höger skulle ev kunna vara gammal. Övriga tror jag ligger på 50/60-tal och är både lucite och celluloid.

Till sist, ett par stela armband som skulle kunna vara allt från 40-tal till igår… Den här typen, stela plastarmband, är de absolut svåraste att åldersbestämma. Stela armband är ju stela armband… här går jag ofta gå på känslan, tyngden, känslan i plasten och helt enkelt magkänslan. Ju fler jag hanterar, ju mer får jag en magkänsla för om det är gammalt eller inte.

Jag börjar mer och mer förstå antikvitets-specialister som man ibland tänker – hur kan de veta? Men det finns något där som sitter i händerna och känslan.

2 reaktioner på ”Köpt roliga örhängen

  1. Det var rolig och intressant att titta på sin unik samling. Plast, bakelit, lusite är dem material som hör 30-70 talet. Jag antar att din samling vacker varma känslor och nostalgi hos 50-60 talister, men rolig även för unga kvinnor. Smycke är glada, roliga, soliga och annorlunda. Plast smycke är nog underskattat hos vissa människor, troligen pga ”billighet”. Men jag håller inte med dem. Plastsmycke kommer att bli modern och wfterfrågande igen en vacker dag. För att dem är verkligen vackra. Tack för fina bilder och info. Lycka till med ytterligare spännande fund!

    Gillad av 1 person

  2. Det var rolig och intressant att titta på sin unik samling. Plast, bakelit, lusite är dem material som hör 30-70 talet. Jag antar att din samling vacker varma känslor och nostalgi hos 50-60 talister, men rolig även för unga kvinnor. Smycke är glada, roliga, soliga och annorlunda. Plast smycke är nog underskattat hos vissa människor, troligen pga ”billighet”. Men jag håller inte med dem. Plastsmycke kommer att bli modern och wfterfrågande igen en vacker dag. För att dem är verkligen vackra. Tack för fina bilder och info. Lycka till med ytterligare spännande fund!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s