Nya celluloid-smycken

De senaste dagarna har jag hittat lite att fylla på samlingen med.

Mitt bland celluloiden smög det in en brosch som jag tror eventuellt skulle kunna vara bakelit… dock inte testat den än, kan också vara ebonit, vulcanit eller något liknande. Den underbara lilla hjorten är dock celluloid, däremot är den nog inte så gammal som den ser ut – kanske 50-tal?

Oh hoppsan, lite lucite också… örhängena är troligen i lucite och troligen 50/60-tal men har inte fördjupat mig i dem ännu. Sedan hittade jag en ljuvlig brosch i celluloid och, tror jag, lucite (den genomskinliga delen), den är tidig, troligen 30-tal.  Den underbara namnbroschen fick jag av en av mina ”huvudleverantörer” Annette (tack!), hon hittar jämnt fina saker som jag vill ha! Tyvärr har den tappat sin nål men det går att lösa. Jag tror att även denna är riktigt gammalt, 20/30-tal.

Till sist, två celluloid-broscher från en annan av mina ”leverantörer” Olga, som också har en förmåga att hitta sådant jag vill ha. Skidåkaren är fransk och från 30-talet, den underbara lilla danserskan är från Wales och troligen i samma ålder. Tyvärr har hon tappat sin arm och det är ju inte helt enkelt att laga, även om jag hade haft armen – vilket jag inte har…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s