Referensbibliotek

Året börjar med färdigstädad blogg, pust, länkar på plats och bilder klara. Nu när städningen var klar har jag lagt upp en ny sida, mitt referensbibliotek. Tanken är att de böcker jag använder som referenslitteratur plus bra länkar ska ligga under den sidan.

Jag hittar naturligtvis mängder med information på nätet men bland de enorma mängder information som finns där ute i cyberrymden så måste man veta vad man letar efter. Som ”bokmänniska”, älskar böcker, så måste jag ändå få bläddra lite, titta på bilder, läsa lite här och där – det är så kunskapen kommer!

Jag använder mig av både böcker om plastsmycken, vintagesmycken generellt och lite böcker om material. På svenska finns i stort sett bara böcker om ”fina” smycken, alltså allt från kungliga till äkta smycken och stenar. Vill man lära sig mer om bijouterier, och det är ju det jag ägnar mig åt, då måste man söka sig utomlands, främst USA där detta är ett stort samlarområde.

Är man road av smycken har man ändå glädje av även böcker om ”fina” smycken, de ger en bild av modet och hur smycken såg ut i olika perioder. Jag bläddrar också en hel del i böcker om mode och design/formgivning, de ger också en hjälp när man försöker få en bild av ålder på smycken. Och så antikböcker så klart, även om smycken är rätt styvmoderligt behandlat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s