Lite nytt till samlingen

Har städvecka så här inför advent så det blir inte så mycket av något annat då men det har i alla fall ramlat in lite nytt till samlingen. Skulle ju ha köpstopp ett tag men det dyker ju hela tiden upp nya smycken…

Har i alla fall beslutat mig för hur jag ska lägga upp samlingen. Jag har bland annat tre liknande arkivskåp och har bestämt mig för att lägga upp dem efter ålder, skåp 1: sekelskiftet fram till ca 1920-talet,  skåp 2: 1930-1940-talet och i skåp 3: 1950-1960-talet. Gränserna är naturligtvis rätt flytande men jag tror att det går hyfsat att kategorisera dem efter det.

Mina senaste tillskott är några enkla och några svåra…

Först tre par örhängen som alla med största sannolikhet hör hemma i kategorin 1950-1960 och i lucite.

Två broscher som hör hemma i någon av de tidigare kategorierna, kan vara 20-tal men också 30-tal. Broschen med ros är i lucite och den benfärgade är med största sannolikhet celluloid som ska se ut som elfenben.

Och så till sist några som skulle kunna vara gamla men också precis lika gärna mer eller mindre sprillans nya…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s