Hur organiserar man samling?

Känner mig just nu extremt förvirrad. Hur organiserar man egentligen en samling? Den frågan brottas jag med. Ska man organisera i vad det är, dvs halsband för sig, örhängen för sig? Eller vilken tid de är ifrån? Eller material? Färger? Eller något helt annat upplägg?

Och vad är det smartaste sättet att förvara? I lådor i någon slags ordning? I plastpåse med information om smycket? Just nu är jag ägare till två mindre arkivskåp och ett skåp med smålådor – använda varje skåp till en variant? Finns det andra lösningar?1473084406658-1294208530

Min samling börjar bli så stor så jag vill enkelt kunna se om jag redan äger något liknande men också ta hjälp av tidigare smycken för att förenkla ålders- och materialbestämning av nya inköp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s