Halsband med gröna löv i plast

Idag undersöker jag ett halsband med gröna löv i plast. Det här är svårt, vid en första anblick ser det relativt nytt ut, snarare 70/80-tal än 50/60-tal och ska därför sorteras ut från samlingen. Men studerar jag delarna lite noggrannare så blir jag betydligt mer tveksam.

De gröna löven ser nya ut, ringarna emellan löven ser också moderna ut men låset ser inte alls modernt ut…

Letat som en tokig i böcker, på Pinterest och googlat alla möjliga kombinationer men inte lyckats hitta någonting som liknar detta halsband. Det närmaste jag kommit är de här… De flesta av de här är från 30-talet men jag är väldigt tveksam till att det skulle vara så gammalt.

Men jag får leta vidare, dyker ner bland låtens utveckling istället. Inte hjälpte det heller, den typen av lås började användas redan i slutet på 1800-talet och fram tills idag, hittar inga uppgifter jag kan använda alls.

Så då kvarstår att försöka klura ut vad det är för material, och om den kunskapen kan hjälp mig med ålder. Men jag har tyvärr gått bet även där…

Så jag får lägga den tillbakaden till samlingen igen och hoppas på att jag helt plötsligt stöter på en bild på något liknande så jag kan ta det därifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s