Lagar lite armband

Idag får fyra fina armband lite ny elastiska tråd. Har haft fyra, i mitt tycke väldigt fina, armband liggande ett tag som alla behövde lite ny fart i den elastiska tråden som håller ihop dem. Så idag blev dagen jag tog itu med dem.2016-06-19 10.14.26

Det är inte särskilt svårt att göra, gäller bara att dels ha rätt sorts tråd till smycket ifråga och sedan dra ihop och knyta. Kruxet är att få det lagom hårt. Det måste vara så hårt att det håller ihop armbandet så det inte blir glipor men inte för hårt för då är det risk att det går av när man tagit det av och på några gånger. Sedan måste man ju knyta ordentligt också förstås.2016-06-19 18.11.35

Till två av armbanden använder jag en elastisk plasttråd som är 1 mm tjock. Till de två mindre var jag tvungen att använda en lite tunnare tråd, 0,7 mm tror jag den är. Hålet var helt enkelt mindre och därför fick jag också använda en speciell nål som jag tror är för att trä pärlor. När jag knutit ihop armbandet brukar jag droppa en enda droppe lim på knuten så ”låser” det knuten. Funkar rätt bra tycker jag.

Vet inte om de är speciellt gamla, har inte forskat i det än, men fina är de oavsett…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s