Renoir

Ibland hittar man spännande saker, hittade det här häftiga halsbandet i koppar märkt Renoir i ett osorterat smyckeskrin. Smycken i koppar är rätt ovanligt så jag blev naturligtvis nyfiken, så jag kunde inte bara låta det passera utan att försöka ta reda på mer…

Renoir startades 1946 i Kalifornien av Jerry Fels och gjorde just kopparsmycken. Han hade sitt ursprung i Arts and Crafts-rörelsen och det kan man se, både i val av material men också i motiv – rätt mycket art deco över stilen.

Företaget la ner 1964 så dels gör det dessa smycken hyfsat ovanliga men också relativt enkla att datera, 50-tal så är man ju rätt på det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s