Ett nytt mystiskt fall…

Ropade in den här broschen för att den såg ut som någon form av plast och var märkt med ett svenskt företag/namn. Det är oerhört svårt att hitta eventuella svenska tillverkare av plastsmycken så denna brosch tyckte jag var spännande.

2016-11-10-09-31-57

 

Försökte googla på Ami Husqvarna men hittade absolut ingenting. Det är dessutom svårt att åldersbestämma broschen, det är lite som att leta efter en nål i en höstack. När var detta ev företag aktivt? Eller är det ”bara” en butiks eller en återförsäljares märkning?

Nästa steg var att börja leta i historien kring företaget Husqvarna, har de möjligen haft någon sådan verksamhet? Hittade inget där heller. Mejlade till deras informationsavdelning men inte hört något därifrån än. Men när jag var och letade efter deras historia kom jag på en länk till länsmuseet – de kanske kan ha någon ledtråd tänkte jag. Sagt och gjort, skickade lite bilder och frågade om de hade någon idé om vad det kan vara, har inte fått svar från dem heller.

Funderade på om det kan finnas något som ”centrum för företagshisoria” eller något åt det hållet. Hittar något som heter Centrum för Näringslivshistoria som jag nu också kontaktat.

Så nu håller jag tummarna att något av mina insatser leder mig vidare, fortsättning följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s