Lite nytt till samlingen – igen…

Igår fick jag bland annat detta underbara halsband på posten tillsammans med en annan ”godis-påse”. Dessutom letade mamma fram ett gammalt armband från hennes gömmor.

Halsbandet med rosor är jag hyfsat säker på är i celluloid men åldern är betydligt knepigare… Den här typen av halsband har gjorts sedan 30-talet men eftersom jag ser att det är gjutet (”hopfogning” på mitten) så tror jag att det är senare, troligen 50/60-tal.

De vågformade örhängena är nog lucite, också från 50/60-tal. Även de här är lite luriga, kan vara 70-tal, har inte riktigt lyckas klura ut när det här typen clips användes.

De fina örhängena med ”bergskristall” i plast är nog också i lucite men snarare 40/50-tal, i alla fall tyder clipsen på det.

Halsbandet i blått är definitivt lucite och 50/60-tal.

Till sist då mammas armband som hon inte riktigt kunde komma på hur gammalt det var men mest troligt är 60-tal. Måste ta en vända med lite testmetoder, vet inte vilket material detta är. Det troliga är lucite, när jag letar hittar jag en del liknande från 60-talet som är lucite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s