Idag ska jag lära mig mer om äldre plast

Som ett led i att få lite ordning på min samling av ”äldre” plastsmycken börjar jag idag samla information om olika plaster som använts till smycken, bakelit, celluloid, lucite och vad de nu de heter… Och hur man vet skillnad inte minst!

Börjar med att försöka få fram en lista på olika plaster, tänkte kanske att något museum kan tänkas ha det – de måste ju veta det för att sköta om sina saker på rätt sätt. Vilket/vilka kan tänkas ha mer moderna samlingar (1900-tal) där plast är en faktor? Spontant tänker jag på Nordiska museet som har mycket utställningar kring vardagsföremål under 1900-talet, och smycken. Jag har lagt upp en ny rubrik som heter Plast, där kommer jag att samla all information jag lyckas få ihop.

Återkommer i ärendet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s