Länktips vintagesmycken

Gillar du också att vara lite detektiv? Här kommer lite tips på länkar om man som jag är intresserad av äldre retro/vintagesmycken. Tyvärr är det väldigt tunnsått med svenska sajter utan man måste vara hyfsad på engelska. Mina länktips bygger rätt mycket på att de är bra på plast (eftersom det är där jag fördjupar mig) men de flesta av länkarna nedan är också matnyttiga när det gäller alla retro/vintagesmycken. Snart ska jag göra en lista över bra böcker som kan vara till hjälp…

Här kommer lite länkar på vad jag hittat;

Collectors weekly, http://www.collectorsweekly.com/costume-jewelry/overview, en väldigt informativ och bra sajt om både ”finare” smycken och bijouterier, särskilt avdelningen Vintage Costume Jewelry.

Ruby Lane blogg,  https://www.rubylane.com/blog/category/categories/jewelry/ är egentligen en sajt som säljer vintagesmycken men som har en väldigt bra blogg där man kan hitta mycket matnyttigt.

Nordiska museets smyckesamling, http://smycken.nordiskamuseet.se/om.html, här hittar man framför allt lite tips om hur gammalt/ungt det kan vara. Förvånansvärt torftigt när det gäller material och ursprung.

About.com, http://antiques.about.com/od/vintagecostumejewelry/ en sajt där du hittar om det mesta… men där finns tex en Vintage costume jewelry price guide.

Sedan kan naturligtvis Tradera och eBay vara till hjälp men där handlar det oftast mer om att få en idé om prisnivå. På dessa sajter är det trots allt vanliga privatpersoner som säljer så kunskapsnivån är blandad, finns tex fler på e’Bay som är kunniga än på Tradera när det gäller plastsmycken.

Även Etsy.com kan vara ett bra ställe att leta på, finns många kunniga säljare. Och så mitt favoritställe Pinterest.com, där hittar man allt…

När det gäller märkningar så har man glädje av märkningar av guld, silver och tenn som man hittar bla på:

Silverklubben.se har bra sammanställningar och bra länkar, när det gäller tenn så tycker jag att Ackes, macacke.com, är bra.

Märkningar av framför allt stora amerikanska märken hittar man bla här;

Illusion jewel.com, här finns bra sammanställning över märken men också lite andra tips och trix.

Jacksonjewels.com har också bra lista med olika märkningar.

Sedan är det bara att leta… och bli lite kunnigare för varje gång!

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s