Vintage-broscher

Håller på och fyller på min Tradera-butik, lite i taget. Nu senast har jag lagt ut några riktigt fina, gamla broscher.

Den ovanstående, med duva av, troligtvis handskuren, pärlemor. Den här typer av broscher gjordes bla i Israel (Betlehem) men de är oftast märkta, det är inte denna. Men den kommer med största säkerhet från södra Europa, kanske Italien. Den här typen av broscher har gjorts relativt länge så åldern är svår men efter att ha letat efter liknande och alla jag hittat som påminner om den här har varit 40/50-tal så den gissningen är så god som någon.

Brosch, grön stenar, vintage
Brosch, grön stenar, vintage

Den här har inga stämplar (väldigt många som inte har det…) men efter att ha ägnat mig åt lite detektivarbete så gissar jag mig till att den är tillverkad i Österrike och från 20-30-talet. Österrike har varit (och kanske är?) en stor tillverkare av bijouterier, och särskilt med olika typer av oäkta stenar, strass och liknande. Tittar jag på baksidan och infattningen så är det i alla fall väldigt likt en del man hittar som är märkt Made Austria, och jag hittar också en del som är lika till utformningen som är från 20-30-talet. Vacker är den i alla fall! Den, som allt annat jag har ute ligger här Helensjoyeria på Tradera.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s