Vad är det här?

Ibland är det otroligt svårt att skilja på olika material. En del tror att plast är plast, men så enkelt är det verkligen inte…

Köpte detta halsband på Erikshjälpen igår efter en lång diskussion med mannen som ibland hjälper till vad smyckedisken. Vi lyssnade på ljudet, vi jämförde med andra stenar och glas och till slut enades vi km attdet i alla fall jnte var någon form av sten utan troligen plast.

När jag kom hem och tittade på det igen slog det mig att jag inte riktigt vet/kan hur korall ser ut – om det inte är plast (vilket det, trots allt, troligtvis är) skulle det möjligtvis kunna vara korall?

Får nog göra lite mer efterforskningar, har dessutom ett par ”kollegor” i smyckessamlar-branschen som jag vet är intresserade av just korall, får nog skicka några bilder till dem för kvalificerad gissning.

Hittade den här på eBay – onekligen lite snarlik… Och det ska vara korall. Själva annonsen hittar du här.

9ce160ecd4b8a8434da185bbdcf75e18

Det som ofta är knepigt med många material i smycken (gäller nog mycket annat också) är att det många gånger handlar om en känsla när man tar i det som ju tyvärr inte går att förmedla på bild.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s