Hobe Jewelry

Läser in mig på Hobe Jewelry eftersom jag hittat ett helt underbart, ovanligt tror jag, armband som är märkt Hobe.

Hobe är ett amerikanskt märke för ”costume jewelry” som startade på 1930-talet av William Hobe. Fadern var juvelerare i Frankrike och William arbetade som resande för ett tyskt företag som sålde kostymer/kläder för teatern. Han sålde bla i USA och till the Zigfield Follies som efterfrågade fina smycken som såg äkta ut men inte kostade det äkta smycken kostade. Då startade William Hobe sitt företag för att göra just det. Man tror att det också att det är ur denna historia man kan härleda benämningen costume jewelry.

Hobe räknas som ett högkvalitativt märke av bijouterier, mest efterfrågat är det som gjorts på 50-talet och tidigare. Det var en riktigt glamorös tid för Hobe, det är det märke Hollywood-stjärnorna föredrog. Hobe gjorde specialkollektioner för många av 40- och 50-talets stora filmstjärnor.

20160908_133535 20160908_133506

Tittar jag på märkningen på mitt armband gissar jag att det nog är gjort 1958 (då började de märka med just denna stämpel) eller strax efter, möjligtvis en bit in på 60-talet.

Förutom att jag tror att några pärlor kan ha blivit ersatta under resans gång så är det i fint skick, säkerhetskedjan är hel (brukar vara bland det första som går sönder). Definitivt ett armband för den som gillar vintage och som inte vill ha det alla andra har – och rätt hög glamour-faktor!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s