Sjöstjärna KJL, del 2

Eftersom jag igår bestämde mig för att det var värt att försöka ”laga” sjöstjärnan från Kenneth Jay Lane så tog jag upp jakten efter en lämplig guldpärla för att ersätta den som saknades. 2016-01-06 16.56.07

Pärlan måste ha rätt storlek, rätt färg och kännas i rätt ålder med resten. Inte helt enkelt – även om jag har ett rätt stort lager av diverse…

Först dyker jag ner i burken med osorterade mycket små pärlor, där skulle det kunna gömma sig något. Tyvärr måste jag ösa ut alla för att se. Hittar några kanske…2016-01-06 16.56.46

Sedan ner dyker jag i ”skrot-lådan” (=redan söndriga smycken som inte är värda att laga men att plocka delar från) och vänder och vrider på alla märkliga saker som ligger i den.

2016-01-06 16.59.34

Till slut hittar jag en pärla som är hyfsad i storlek och hyfsad i färg, det fick bli den. Och så här blev slutresultatet, rätt bra tycker nog jag. Sådär vid en första anblick ser man inte att det finns en pärla som är annorlunda än de andra.

20160108_082158

Nu återstår bara att försöka klura ut hur gammal den är också…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s