Idag lär jag mig om smycken från Toledo

Har två broscher som jag inte vetat något om och som heller inte gett någon hjälp med eventuella märkningar utan är helt neutrala på baksidan. 2016-01-11 11.32.30Av en ren slump stötte jag på en liknande som var beskriven som Toledo guldciselering.

Jag hade ju ingen aning om vad det var men efter lite detektivarbete visar det sig att Toledo i Spanien är kända för metallarbeten,  särskilt svart på guld i sk guldciselering!

Inte helt enkelt att åldersbestämma dem, stilen har sett ungefär likadan ut alltid… Finns bara två sätt, antingen ha tur och hitta en bild på likadana där det finns uppgifter eller gissa utefter baksidan, dvs typen av nål, broschfäste.

Enligt en av böckerna jag har så kallas den här typen av nål/lås ”trombone clasp” och började användas ca 1890 och användes fram till 40-talet vilket då borde innebära att de här två broscherna är från 40-talet eller tidigare. Det är så långt jag kommer just nu.

Min nästa fundering är – ska jag lägga ut dem på Tradera eller Ebay, tros?

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s