Krom och bakelit

Har länge funderat över om jag skulle hitta mig ett samlarområde inom smycken, detta för att göra det lite dubbelt roligt med letandet men inte riktigt kommit på hur jag ska gripa mig an det.

Men nu tror jag ”ödet” tröttnade på att jag skulle komma på det själv och bestämde sig för att hjälpa mig lite på traven! I förra veckan damp det ner en bok jag beställt om gamla plastsmycken och i lördags sprang det här helt underbara armbandet på mig på en loppis. Och då fick jag en ingivelse – gamla plastsmycken (bakelit, celluloid, lucite etc) ska bli mitt samlarområde… Det är en typ av smycken jag är svag för, typ armbandet jag hittade, och samtidigt ett hyfsat sammanhållet område att lära sig mer om.

Så nu dyker jag ner i förrådet för att se vad jag själv redan har i gömmorna, inventerar boksamling och försöker få mig en bild av hur jag ska lägga upp det.

Svart bakelit-armband
Svart bakelit-armband

Just det här armbandet tror jag är 50/60-tal men märkligt nog skulle det också kunna vara 30-tal. Materialet är jag hyfsad säker på att det är bakelit. Däremot finns det märkning som jag inte blir klok på så det får jag nog ägna lite tid och energi på att försöka hitta.

Märkning armband bakelit
Märkning armband bakelit

Det enda trista med denna insikt om samlarområde är att jag just sålt ett jättefint halsband som jag nu inser både var finare – och betydligt mer värdefullt – än vad insåg när jag sålde det…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s