Bygger upp bibliotek för Vintagesmycken

Så mycket smycken, så lite kunskap… Försöker skapa mig ett referens/kunskapsbibliotek för mina vintage/retrosmycken men det är inte helt enkelt.

Finns massor skrivet om amerikanska bijouterier men väldigt lite om det som finns i Sverige. Nu kommer jag ju rätt långt med de amerikanska böckerna eftersom stilen är ungefär densamma och många av dessa smycken även tagit sig till Sverige. Men det är ändå märkligt att information om bijouterier från 30-talet och framåt i stort sett inte existerar. Det är bara antika smycken och guld & ädla stenar. Men det är väl något för mig att drömma om när jag lärt mig mer, att skriva en bok i ämnet!

Sedan finns det människor med kunskap (tack kära Magdalena Ribbing för boktipsen), det finns sajter för begagnade och nya böcker, Bokbörsen, antikvariat.net och amazon.com som alla är outsinliga källor att gräva ur. Där är snarare det svåra att veta vilka böcker som är något att ha och vad jag blir hjälpt av. Sedan är nätet så klart en otroligt bra källa men problemet är mer där att eftersom det finns mycket att hitta måste jag veta ungefär vad jag letar efter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s