Rengör ringar

Hittade ett par ringar som jag inte kan bli riktigt klok på – vad är det för material?

Ringar
Ringar

Jag börjar med att göra dem så rena jag kan med det gamla beprövade husmorsknepet med folie, bakpulver och varmt vatten. Salt (grovt tror jag ) ska också funka istället för bakpulvret har jag hört, men har aldrig provat själv.

Det jag gör är att täcka botten på en kopp, skål eller hur stort man nu behöver, med folie. Lägger sedan smycket i där och täcker det hyfsat med bakpulver och häller till slut kokande vatten över så bakpulvret löser sig (kan bubbla upp rätt rejält) och sedan får det stå och verka ett tag. Tar sedan upp och sköljer ordentligt och torkar med mjuk diskhandduk. Därefter är smyckena så rena de kan bli…

OBS – så här ska man inte göra om det finns stenar/infattningar, kan förstöra baksidan och/eller infattningen av stenen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s