Alltid lär man sig något nytt!

Nu har jag lärt mig att de här två halsbanden, som jag trodde var 60/70-tal, snarare var 70/80-tal… Det visade sig att dessa såldes, i alla fall bland annat, via Oriflame i början på 80-talet. Det var en kvinna som själv sålde dessa just i början av 80-talet som berättade det för mig. Typexempel på hur svårt det ibland kan vara att skilja årtionden åt…

Lustigt vad man minns och inte minns. Jag har en god vän som sålde Oriflame på 70-talet och kanske in på 80-talet, minns inte riktigt när hon la av, så jag köpte och använde en hel del Oriflame-produkter på den tiden. Men vad jag kan minnas så sålde hon bara smink. Men antingen kom smycken senare, Oriflame hade väl sneglat på Avon som var av samma typ, smink via hemförsäljning,  som också sålde smycken. Vad jag har sett började Avon med den försäljningen på 70-talet om jag inte har helt fel för mig.

Eller kunde man kanske som säljare välja? Om man bara sålde smink eller bådadera? I alla fall så sålde Oriflames säljare tydligen smycken på 80-talet i alla fall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s