Virknålen arbetat lite också…

Har sett så många bilder på fina poncho så jag tänkte prova på det. Den här är virkad i akrylgarn men tänkte virka en i bomull också som man kan ha i sommar. Poncho är ju ett väldigt smart plagg egentligen, bara dra över huvudet när det är lite kyligt.

Den här modellen är extremt enkel, den är virkad i ett långt stycke som sedan sys ihop,  kortsida mot långsida. Jag har bara virkat stolpar men man kan ju göra vilket mönster som helst beroende på hur tät man vill ha den.

Ett knep hur stor man vill ha den, börja med att virka luftmaskor och mät på din arm. Från axeln bör den sluta mellan armbågen och handleden, då blir det en bra längd på den. Hur lång själva stycket man virkar behöver vara provade jag mig fram till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s