Fyller på bokhyllan

Har hittat ett par böcker som jag tycker passar mitt ”nya” liv och intresse…

2016-03-01 15.00.03

Först en bok som heter How to be a Jewelry detective. I den ska man få lära sig hur man ska kunna se om det är bijouterier eller finare stenar/material, hur man läser märkning, hur man med hjälp av baksidan, lås och liknande kan lära sig att utläsa ålder, hur man ser skillnad på plast och plastliknande material, enklare test för att kunna se om det är glas, stenkol/jet, bakelit etc. Om nu boken bara lär mig hälften är den definitivt värd pengarna!

2016-03-01 15.00.10

Nästa bok jag kostat på mig handlar om att lära sig känna igen olika material man kan stöta på när man håller på med antikt & kuriosa (i mitt fall mest det senare…). Jag köpte den i första hand för att den hade ett ganska stort avsnitt om olika äldre plaster men insåg att den faktiskt kunde lära mig en hel del även om trä, textil, glas, stenar,papper, metall och läder.

Så nu vet jag vad jag ska ägna mig åt den närmaste tiden på soffan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s