Lite udda gamla/vintageprylar

Ropade in ett parti smycken på auctionet.com (som vanligt…). Med i detta var lite annat smått och gott som jag inte brukar hantera så nu får jag gnugga energiknölarna igen! Små ljusstakar, servettringar och lite annat som jag knappt vet vad det är.

En del var/är rätt svart vilket gör det svårt att hitta ev stämplar eller för att se hur färgen egentligen är. Då säger jag bara – schampo. Vanligt hårschampo är ett underskattat medel.. Fungerar väldigt bra att göra rent smycken med, bara ta lite schampo i handen tillsammans med lite vatten, lägg i smycket och gno upp ett lödder och så skölj och låt torka (eller torka det med en välanvänd diskhandduk). Du har ett rent smycke! Fungerar bra på i stort sett alla sorters vintagesmycken, allt från metaller, ädla och oädla, till pärlor av olika material. Det du får vara lite försiktigt med är om ”snöret” de är trädda på är ömtåligt men annars blir det mesta rent och fint!

Fungerar också utmärkt till småsaker av tex nysilver. Använd en disktrasa eller svamp och gno med och torka det sedan när du har sköljt av det – blir nästan som nytt. Använd inte något som slipar bara, då kommer du att ha små, små streck på hela ytan.

Är det väldigt missfärgat får du ta till folie och bakpulver-varianten. Lägg folie i botten på skål, lägg smycket/green du ska rengöra på, täck med bakpulver och häll över kokande vatten. Låt stå! Skölj och torka. Du kan behöva upprepa proceduren om det är väldigt missfärgat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s