Virkat hårband

Fick en sådan söt teckning/bok där ett av mina syskonbarnbarn hade skrivit att hon tyckte väldigt mycket om mina hårband så jag kände att jag var tvungen att göra några fler till henne.

De är väldigt enkla att virka, jag virkade de här ett par kvällar framför TV:n. Perfekt för restgarner, du kan använda i stort sett vilket garn som helst! Jag hittade mönstret på engelska här; http://bitsandbobblesblog.blogspot.co.uk/2013/03/easy-crochet-lace-headband-pattern.html.

Hårband

Jag har också försökt mig på en översättning; virka 16 lm (eller 12 beroende på hur bred man vill ha det). Varv 1. Hoppa över de tre första maskorna och gör en sm i den fjärde maskan, 4 lm, hoppa över 3 m och gör en sm i fjärde, fortsätt varvet ut, sluta med fyra lm, vänd. Varv 2. Sm i första bågen, 4 lm, sm i nästa båge, fortsätt varvet ut, sluta varvet med 4 lm. Upprepa så många varv du vill, beroende på hur långt du vill ha det. Sy eller virka ihop till en ring.

Hårbandet blir väldigt stretchigt så tänk på det när du mäter längd, virka den något kortare än vad omkretsen på huvudet är annars är det risk att det blir för stort.

Jag ”pimpade” dem lite med att virka några olika blommor som jag sedan sydde i lite fina knappar i. Finns ju massor med varianter på hur man vill ha dem, allt från bara som de är till glitter, knappar eller vad du nu råkar ha hemma.

Vitt hårband med röd ros
Vitt hårband med röd ros

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s