Armband i grått och silver, vintage 50-tal

Det får bli lite mer vintagesmycken idag. Eftersom jag fortfarande är soffliggande så får min egen smycketillverkning och förberedelserna för utställningen ligga på is några dagar till.

Har fått tag i ett väldigt fint 50-talsarmband i grått och silver, gjort i någon form av hård plast. I riktigt fint skick. Hittat liknande på sajter i USA (också där jag hittat ålder) så det kommer säkert därifrån även om jag inte hittar någon märkning.

Materialet är alltså plast, troligen termoplast eller lucite som, har jag förstått, var vanliga i plastsmycken från den tiden. Förutom bakelit men det tror jag inte att det är även om jag inte har lärt mig att skilja olika äldre plaster åt.

Jag säljer det på Tradera tillsammans med en ring som jag tycker passar bra till, http://www.tradera.com/item/240104/227043739/snyggt-armband-och-ring-fran-50-talet-vintage-retro

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s