Jakten på ett halsbands ålder

Idag ägnar jag mig åt att försöka klura ut vilken ålder halsbandet på bilden kan tänkas ha. Jag ska lägga ut det till försäljning på Tradera, eller ska jag kanske testa Ebay?  men först ska jag försöka skaffa mig så mycket information om tillverkare, material och ålder som jag kan. Jag försöker lära mig mer om vintagesmycken rent generellt men det är ju också roligt när man säljer dem att kunna berätta lite mer om dem.

Som tur är har halsbandet märkning, det är från Trifari. Trifari är ett stort amerikanskt märke av bijouterier och för amerikanska bijouterier finns det betydligt mer information att hitta än svenska. I det här fallet hittar jag snarlika halsband på nätet och dessutom en bra sajt om Trifaris olika märkningar och när de fanns. Tyvärr är märkningen så liten att jag inte klarar att fotografera den (måste skaffa mig en bättre kamera!) men jag konstaterar att det måste vara från 60- eller 70-talet och troligtvis gjord i något som kallas lucite. Lucite är en slags plast som är en föregångare till plexi om jag förstår saken rätt. Nästa steg är att försöka mig på ett värde men det får vänta tills imorgon, nu ska jag på kalas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s