Har man inget annat för sig…

… kan man alltid ägna sig åt att få bort några hängare från en bräda. Brädan med hängarna skruvades ner i samband med renoveringen av källaren och jag har hela tiden tänkt att spara de äldre hängarna som sitter på. Men när jag skulle börja skruva insåg jag att skruvarna var övermålade med flera lager tjock (plast-) färg så jag kom inte ner i spåret med skruvmejseln. Dessutom en massa kladdig färg på själva hängarna. Rotade i ”bra att ha-skåpet” och hittade en burk med färgborttagning.

Färgborttagning är en underbar produkt förutom att det är svindyrt och luktar fruktansvärt starkt. Men oftast tycker jag ändå att det är värt det. Men jag rekommenderar att du håller på med det utomhus eller i ett garage eller så, tar evigheter att vädra ut – säger jag som höll på i källaren och konstaterade att det inte var en särskilt bra idé.

I alla fall så var det på med färgborttagning, lät det verka ett tag – och ta da! skruvarnas spår blev rena och kunde skruvas av. På köpet fick jag dessutom bort nästan all färg även på hängarna.

Nu återstår att få bort färgen från alla hängarna, ner med dem i en burk med lock (för luktens skull) och låter dem ligga där ett tag och verka och hoppas jag får bort det mesta. Det lilla som sen ev blir kvar är enkelt att skrapa bort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s