Tänk vad man kan ”ärva”

Tänk vad man kan ”ärva”…  När vi köpte vårt hus, byggt i början av 60-talet, satt det kvar ett par lampetter i hallen som den förra (och ursprungliga ägaren) undrade om vi ville ha. Eftersom jag gillar ”gamla prylar” och tyckte att de var fina så behöll vi dem. Och där har de suttit, har aldrig tagits ner eller flyttats sen de sattes upp i början av 60-talet.

2016-10-14-12-57-10

I veckan kom min favorittidning Retro och jag kastade mig som vanligt över den och lusläst den. Där var bla ett reportage, och sammanställning, av Hans-Agne Jakobssons mässingslampor. Och där ser jag en taklampa som ser väldigt bekant ut, jag grubblade så var jag sett den tills det slog mig – är inte det samma som våra lampetter i hallen? Och jodå, det var det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s