Isolit del 2…

Lite mer om Isolit och Skånska Ättiksfabriken (senare Perstorp). En bit in på 1900-talet anställdes en indier, Innanendra das Gupts, som utbildat sig i Berlin. Han utvecklade den första plasten av ”bakelit-typ” i Skandinavien som sedan döptes till Isolit.

Grundaren av Skånska Ättiksfabriken hade en dotter, Titti Wendt, som var utbildad designer på Konstfack. Hon startade företaget Silversmedjan 1935 som ett dotterbolag till Skånska Ättiksfabriken, där hon gjorde smycken av silver och isolit. Och som har designat smycket på bilden. Men det innebär att det borde rimligtvis finnas fler smycken därute att hitta!

Silversmedjan såldes av när Perstorp AB kom in i bilden, finns dock fortfarande som tillverkare av smycken men ”bara” i silver och guld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s