Lite detektivarbete

Har några vintagesmycken liggande som är märkta och som jag måste ägna lite detektivarbete åt.

Den första broschen, märkt STERLING JOHN L DENMARK, lyckades jag lokalisera. Sterling står för att det är silver, det visste jag men vem är John L? Efter lite letande på nätet hittade jag John Lauritzen, silversmed verksam i Köpenhamn mellan 1955 och 1981. Den här broschen tror jag härrör sig från 50/60-talet någonting.

Den här broschen är märkt LISNER. Det är ett amerikanskt märke, en importör och tillverkare av bijouterier som startade i början av 1900-talet. Deras smycken har på senare år blivit lite mer ”collectable” men är inga dyrgripar.

Det andra är märkt LCI.  Efter lite letande hittade jag Liz Claiborne, amerikansk (från början från Belgien) modeskapare och affärskvinna som 1976 startade Liz Claiborne Inc. Innebär att broschen måste vara gjord efter 1976. Eftervatt tittat öite på eBay gissar jag att den är 70-tal men det är ingen stor dyrgrip…

 

Här har jag gått bet, extremt svårtytt märke, HP? Jep? HCP? Har testat med alla kombinationer jag kan komma på men inte fått napp någonstans, varken på nätet eller i någon av alla böcker jag har om vintagesmycken. Den får nog fortsätta att ligga ett tag, ibland ramlar man över informationen av en slump.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s