Virkar bolero

Försöker mig på en egen påhittad variant av alla söta virkade bolero jag hittar bilder på, tanken är att jag ska försöka göra den här i lite olika storlekar till ett gäng flickor i familjen – vi får se hur det går…

Jag har i alla fall letat fram en storleksguide för olika storlekar med mått som jag utgått från. Först virkade jag en resår med 10 stolpar. När man virkar resår virkar man den på andra hållet sett från resten av boleron, och så virkar man hela tiden i den bakre maskan för att skapa resåreffekten.  Virkade den så lång som storleksguide sa att denna storlek (92) hade i bröstomfång. När den var klar började jag virka runt hela kanten med tre stolpar, hoppa över, tre stolpar etc. Jag provade mig fram så det blev lagom sträckt. Jag virkade den i ett stycke fram till ärmhålet, därefter virkade jag varje framdel och rygg för sig.

Resår rosa bolero
Resår rosa bolero

Jag virkade ett mönster som består av tre varv som återupprepas. Ett varv stolpar, ett varv med tre stolpar i samma maska, hoppa över två, tre i samma maska och sista varvet består av två stolpar med två luftmaskor emellan i varje ”lucka” mellan stolpomgångarna.

Ärm rosa bolero
Ärm rosa bolero

Jag virkade arm/axel rak för att sedan på den hopsatta axeln och armhålet virka på en ”omgång” med tre varv på två tredjedelar, i nederdelen virkade jag bara fasta maskor så att det blev en liten vingärm.

För halsen minskade jag lite varje varv efter två mönsteromgångar. Antalet mönsteromgångar styrs av storleken och lite hur v-ringad man vill ha den.

Så till sist fick den en kant runt om med tre stolpar i samma maska, hoppa över etc.

Tycker den blev rätt söt, frågan är hur den passar eftersom jag inte har detta barn att prova på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s