Virkat muggvärmare

Provat mig fram lite grann med virkade muggvärmare, dels som presenter till syster och bästa vännen, dels som prov inför om jag eventuellt ska virka och sälja sådana på julmarknaden tillsammans med mina smycken.

Jag tycker muggvärmare är en bra idé, dels håller det drycken varm men det gör framför allt att man kan hålla i muggen/glaset utan att bränna sig.

Mönstret är gjort så här;

Virka så många lm du behöver för att få den lagom hög, jämnt delbart med tre. Nästa varv börjar du med tre lm, hoppar över två lm och i den tredje virkar du 1 fm, 1 halvstolpe och en helstolpe (i samma maska), hoppa över två lm och fortsätt så varvet ut. Avsluta med en stolpe i förr varvets vändning. Nästa varv börjar du med tre lm och på detta varv ska de tre i samma maska vara i fastmaskan. Så fortsätter du bara dessa två varv så lång som du behöver den. Den behöver sitta hyfsat tight runt muggen men det kan du reglera med knapparna. Jag virkade på en kant runtom med fastmaskor som också blev knappomtagen. Hur stora man gör knappomtagen beror ju på hur stora knappar du vill ha…

Här ser man kanske mönstret lite bättre

Röd muggvärmare, lite närmare
Röd muggvärmare, lite närmare

Den röda virkade jag åt bästa vännen och den svartvita åt systern.

Svartvit virkad muggvärmare
Svartvit virkad muggvärmare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s