30-talet är nog min tid…

Jag har konstaterat att jag är helt ute… ”Retro-folket” älskar 50- och 60-tal, till viss del 70-tal, det är det som är inne för tillfället.  Jag gillar visserligen mycket från den perioden också, men jag är larvigt förtjust i 30/40-tal.

Nu har jag köpt en kaffeservis (eller egentligen en teservis för att få lite större koppar), helt i nyskick – ser faktiskt över huvud taget inte använd ut. Förälskade mig i den här som heter Brunett, formgiven av Edward Hald för Karlskrona porslinsfabrik. Han var konstnärlig ledare i Karlskrona mellan 1925 och 1942 och under den perioden är denna servis tillverkad. Egentligen kan jag vara utan guldkant men den här är ändå inte så ”puddenuttig” som många andra serviser från den här tiden.

Det är nog tantvarning på mig för även om jag gärna dricker kaffe i mugg så är det väldigt gott att dricka kaffe i en stor, relativt tunn kopp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s