Om Helens Joyeria

Joyeria är spanska och betyder bijouteri men samtidigt tycker jag att det är ett trevligt ord som låter ungefär som ”roligheter”, alltså Helens roligheter, det jag helt enkelt tycker är kul!

Därför handlar den här bloggen framför allt om smycken men även om annat hantverk. Jag skriver om äldre smycken (inte antika), vintage, retro eller vad man nu vill kalla dem. Men framför allt handlar den om plastsmycken och mitt samlande.

Jag försöker lära mig allt jag kan om äldre plastmaterial, hur jag ska kunna åldersbestämma smycken och allt annat kring mitt samlande.

Jag har insett att en bra smärtlindring är skapande och kreativitet så i goda stunder gör jag nya smycken av gamla, söndriga/omoderna saker. Jag använder gamla smyckedetaljer men också gamla sytillbehör och papper, återvinning, recycle, repurpose eller vad man nu väljer att kalla det!

Förutom smycken så sysslar jag också med annat hantverk, jag stickar, virkar och syr – även här gillar jag när jag kan komma på smart användning för restgarner, udda lappar etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s